Geluidsoverlast leidt tot gezondheidsproblemen


Zeven procent van de Nederlanders ervaart geluidsoverlast. Diegenen die zeggen vaak geluidshinder te ondervinden, melden ook vaker gezondheidsklachten en slaapproblemen. Dat geldt zowel in de stad als op het platteland. Dat blijkt uit onderzoek van het NIVEL.

Hoewel minder dan een derde van de Nederlandse woningen in stille gebieden staat, geeft ruim driekwart van de Nederlanders aan nooit geluidsoverlast te ondervinden. Zeven procent van de bevolking zegt wel vaak geluidshinder te ervaren. Niet geheel verwonderlijk melden stadsbewoners vaker geluidsoverlast dan bewoners van de rest van Nederland: in (zeer) sterk stedelijke gebieden heeft zo’n tien procent van de bevolking vaak last van geluid, in de rest van Nederland zo’n vier procent.

Mensen die vaak geluidsoverlast ondervinden, zeggen twee keer zo vaak een matige tot slechte gezondheid te hebben als degenen die nooit last hebben van geluidshinder (28 tegenover 14 procent). Hetzelfde geldt voor psychische problemen (22 tegenover 11 procent) en slaapproblemen: 14 procent van de mensen met geluidshinder zegt slecht te slapen tegenover 6 procent van de mensen in een rustiger omgeving.

Bron: zorgkrant.nl

Lees ook:Nederlanders weten wat een soa is
Lees ook:Dood door lawaai?!
Lees ook:Hooikoortspatiënt niest zo’n 103 keer per dag
Lees ook:Onze mannen zijn gelukkiger
Lees ook:Vaak ziek leidt tot langdurig ziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>