Nederlanders weten wat een soa is

Nederlanders zijn zeer vertrouwd met het begrip soa (seksueel overdraagbare aandoening) en ons land telt relatief weinig soa-dragers. Dit goede nieuws blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in zes Europese landen naar de kennis rond soa.

Samen met de Duitsers en de Fransen zijn de Nederlanders het bekendst met de term soa: 99 procent van de Nederlanders heeft er wel eens iets over gehoord of gelezen. Met name hiv-infecties en syfilis worden genoemd.

In vergelijking tot andere onderzochte landen zijn de inwoners van mediterrane landen relatief vaak bang om een soa op te lopen: Spanje 33 procent, Italië 32 procent. De Fransen zijn met 41 procent het bangst besmet te raken.

Van de Nederlanders zegt 21 procent ooit een soa te hebben gehad en dat is een lage score ten opzichte van andere landen. We laten ons dan ook het minst vaak op een soa testen. Slechts zestien procent zegt dat ooit te hebben gedaan. Zou dat misschien een verklaring zijn voor het feit dat we zo zelden een soa (zeggen te) hebben?

Bron: TNS NIPO

Lees ook:TNS NIPO geeft verkeerde soa-cijfers
Lees ook:Kanker eist veel doden in Nederland
Lees ook:‘Gros vrouwen wil lichte pil’
Lees ook:‘Sociale fobie goed te behandelen met medicijnen’
Lees ook:Geluidsoverlast leidt tot gezondheidsproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>