‘Sociale fobie goed te behandelen met medicijnen’

Mensen met een sociale fobie knappen vaak op door het gebruik van antidepressiva en eventueel gedragstherapie te volgen. Dat schrijft het Trimbos-instituut in een rapport dat dinsdag is gepresenteerd.

Volgens het instituut heeft 43 tot 70 procent baat bij de geneesmiddelen.

Mensen met een sociale fobie mijden vaak contact met andere mensen. Ze kunnen hierdoor in een isolement raken en bijvoorbeeld hun baan verliezen. Ongeveer 8 procent van de Nederlanders heeft ooit last gehad van de fobie.

Volgens het instituut is het belangrijk dat mensen niet met hun klachten blijven rondlopen maar snel naar de dokter stappen.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:TNS NIPO geeft verkeerde soa-cijfers
Lees ook:Nederlanders weten wat een soa is
Lees ook:Met sporten minder kans op psychische stoornis
Lees ook:1 op de 4 Nederlanders is bang voor de tandarts
Lees ook:Nederlanders vrezen de tandarts het meest

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Sociale fobie goed te behandelen met medicijnen’

  1. Ad

    Dit is dus echt al oud nieuws, en of het werkelijk zo is??
    Toen ik dat een aantal jaren geleden voor het eerst las……..nou het was voor mij in ieder geval een dooie mus!!En dan de bijwerkingen…

    Ik heb al sinds mijn jeugd last van een sociale fobie en aanverwante angsten, die mijn hele leven verder bepaald hebben.En dat is FRUSTREREND!(intelligentie op VWO niveau en met heel veel moeite Mavo 3 halen…klein voorbeeldje.)
    Het enige wat bij mij ooit echt baat heeft gehad, is een juiste persoon(vriend) naast je, die zelf overal “lak” aan heeft in de goeie zin des woords, en met wie je dingen onderneemt. Niet geforceerd, speciaal voor..
    maar zoals vrienden samen dingen ondernemen.

    Momenteel ben ik toevallig aan het “afkicken” van antidepressiva. Als het even kan zonder al die chemische troep. Maar als je er ECHT baat bij hebt; dan maar een korter maar kwalitatief beter leven MET die troep.

      /   Reply  / 
  2. Sociale fobie

    Een sociale fobie kan inderdaad minder worden met behulp van medicijnen. Zelf ben ik hier totaal geen voorstander van, je dient simpelweg gewoon van je angst af te komen door middel van therapie. En inderdaad, zoals ad aangeeft, kunnen de mensen in je omgeving jou ook helpen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>