Wonden helen beter met botoxinjectie

Als bij een aangezichtswond in een vroeg stadium van het genezingsproces een injectie met botulinetoxine (Botox) gegeven wordt, geneest de wond mooier. Onderzoekers van de Mayo Clinic publiceren dat deze maand in Mayo Clinic Proceedings.

De botuline-injectie zorgt ervoor dat het gebied rondom de wond verlamd raakt. Daardoor ontstaat er een glad oppervlak waarbinnen de wond kan helen. De botuline voorkomt ook dat spiersamentrekkingen zorgen voor rimpels in het wondgebied. Het achterblijvende litteken is veel gladder. Volgens de onderzoekers is dit de eerste keer dat medicatie is toegepast om de littekenvorming bij aangezichtswonden te minimaliseren.

Tot nog toe zijn hechten en invoegen van extra stukjes huid de gangbare methodes om een wond zo mooi mogelijk te laten genezen. De botuline-injecties zouden ook kunnen worden gebruikt bij het weghalen van lelijke oude littekens.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Doorbraak in behandeling van kaalheid
Lees ook:Groningse primeur met operatietechniek eierstokkanker
Lees ook:Te veel eten tast het geheugen aan
Lees ook:Steeds meer ziekenhuisopnamen voor huidkanker
Lees ook:Wetenschappers claimen veelbelovend vaccin tegen kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>