China waarschuwt voor beenverlengende operaties


In China is lichaamslengte een statussymbool en dus gaan mannen en vrouwen niet zelden over tot een uiterst pijnlijke beenverlengende operatie. De Chinese regering heeft gewaarschuwd voor verminkingen wanneer Chinezen beenverlengende operaties ondergaan in privéklinieken zonder vergunningen. Daar worden de benen van de klant gebroken. Vervolgens wordt hij op een pijnbank gelegd om hem uit te rekken. Daarbij kan het een en ander misgaan.

Volgens de Chinese regering mogen beenverlengende operaties alleen bij strikt medische noodzaak worden uitgevoerd. Dat moet dan in geautoriseerde ziekenhuizen gebeuren. Beenverlengende operaties zijn geen simpele cosmetische chirurgie, aldus een door het persbureau Xinhua verspreide verklaring.

Veel Chinese bedrijven eisen van sollicitanten een minimale lengte van 1,70 meter bij mannen en 1,65 meter bij vrouwen. Ook in de liefde speelt lichaamslengte een rol: veel Chinese vrouwen willen geen man die kleiner is dan 1,70 meter.

Ook mannen letten op de lichaamslengte van hun partner. Zij willen niet graag een (te) kleine vrouwe omdat de kans dan groter is dat ze kleine kinderen krijgen.

Voedingssupplementen die de reputatie hebben ‘lengteverhogend’ te zijn, zoals calciumpreparaten, verkopen heel goed in Chinese apotheken.

Bron: AD

Lees ook:Kleine mensen hebben meer kans op hartaanval
Lees ook:Langer en slimmer door betere maaltijden
Lees ook:Geen Chinees adoptiekind bij ernstig overgewicht
Lees ook:China pakt aborteren meisjes aan
Lees ook:‘Lange mensen vaker ziek’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “China waarschuwt voor beenverlengende operaties

  1. E_G

    ik heb complex van mijn lichaamslengte en wil deze operatie ondergaan maar hoe kan naar deze operatie gaan?? kunt u mij zeer snel een advoes geven hoe en waar ik dat operatie kan laten doen?? help mij a.u.b

      /   Reply  / 
  2. Sonja

    Beste meneer, mevrouw,
    Het lijkt me sterk dat deze operatie in Nederland wordt ondergaan en maar goed ook als u het mij vraagt. Want er zit geen enkel medisch doel achter, maar enkel een cosmetisch doel. Bovendien moet u de operatie niet onderschatten. Het is een zeer langdurige en pijnlijke behandeling!

      /   Reply  / 
  3. Jeroen

    is er een alternatief ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>