Maken van computeronderdelen gevaar voor de gezondheid


Mensen die computeronderdelen maken, lopen een grotere kans op het krijgen van kanker. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 31.000 ex-werknemers van IBM. Volgens de onderzoeker is dit onder meer het gevolg van het werken met chemicaliën en oplosmiddelen.

Onderzoeker Richard Clapp bekeek voor zijn onderzoek de gegevens van ruim 31.000 ex-werknemers van IBM die tussen 1969 en 2001 waren overleden. Volgens een artikel op The Times Online, bleek uit het onderzoek dat van deze mensen een significant hogere groep aan kanker was overleden dan volgens het landelijke gemiddelde ‘normaal’zou zijn. Daarnaast leden ook meer mensen aan Parkinson en aan Multiple Sclerose.

Hoewel het hier om een groot onderzoek ging, wellicht het grootste dat ooit in deze richting is gedaan, was het niet mogelijk om te kijken wie precies met welke chemicaliën in aanraking was gekomen en is ook niet onderzocht wie er gerookt had of een zeer ongezonde manier van leven had.

IBM is het niet eens met het onderzoek. Volgens de computergigant is uit eerdere onderzoeken gebleken dat haar werknemers ten opzichte van het landelijk gemiddelde juist minder vaak aan kanker overlijden.

Bron: hccmagazine.nl

Lees ook:Kanker opsporen met blaastest
Lees ook:‘Verminderde vruchtbaarheid bij mannen door tandpasta’
Lees ook:Hitte leidt tot 500 doden meer
Lees ook:‘Make-up gevaarlijk voor jonge meisjes’
Lees ook:Dementie blijkt een van de belangrijkste doodsoorzaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>