China verbiedt beenverlenging


De Chinese regering heeft operaties verboden waarbij de benen om esthetische redenen verlengd worden. Dergelijke operaties werden in het verleden aangeboden in bepaalde ziekenhuizen voor jonge Chinezen die liever een beetje groter wilden zijn. "Operaties om de benen te verlengen, voor mensen die er wat beter uit willen zien, zijn verboden door het ministerie van Volksgezondheid. Het verbod komt na een reeks mislukte operaties", aldus het persagentschap Nieuw China.

Bij de ingreep, die in Rusland werd ontwikkeld voor personen met dwerggroei, worden de beenderen gebroken. Daarna wordt het been uitgetrokken tot de beenderen zich vervormen en langer worden. De operatie blijft nog wel toegelaten om puur medische redenen en de patiënten moet op voorhand op de hoogte gebracht worden van de risico’s.

De ziekenhuizen zullen de ingrepen echter niet meer mogen uitvoeren om puur esthetische redenen. Groot zijn wordt in China beschouwd als een belangrijk schoonheidskenmerk. Volgens veel jongeren helpt het ook om carrière te maken.

Bron: hln.be

Lees ook:China waarschuwt voor beenverlengende operaties
Lees ook:China opent grenzen voor hiv-patiënt
Lees ook:36 ziekenhuizen halen operatienorm niet
Lees ook:Gedeeltelijke opnamestop in Drentse ziekenhuizen
Lees ook:Amphia Ziekenhuis introduceert zwarte doos bij operatie

1 Reacties // Reageer

One thought on “China verbiedt beenverlenging

  1. Anoniem

    hm, ik ben ook klein.
    Zou ook wel wat groter willen zijn maja.. ik ben geen chinees.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>