Borstfabrikant vergoedt na jaren schade aan vrouwen

De Amerikaanse fabrikant van borstimplantaten Dow Corning heeft de eerste schadevergoedingen uitbetaald aan Nederlandse vrouwen die ziek werden van protheses van het bedrijf. De Consumentenbond, die de afgelopen jaren de belangen van ruim 900 vrouwen heeft behartigd, heeft sinds half oktober geld ontvangen voor ruim 40 toegewezen claims.

"Wij maken dat weer over naar de betrokken vrouwen", aldus Alette van Ginkel, bij de organisatie verantwoordelijk voor de afwikkeling van de claims. De bedragen variëren van 1200 tot 19.000 dollar, afhankelijk van de aard van de problemen.

Van Ginkel verwacht dat de zaak nu in een stroomversnelling komt. "En dat is maar goed ook, want we zijn er al heel lang mee bezig. Vrouwen kunnen nu eindelijk een punt gaan zetten achter de zaak."

Sinds de jaren negentig bestaat er in de VS een schaderegeling voor vrouwen die lichamelijke klachten kregen van siliconenborstimplanteten. De Consumentenbond wierp zich destijds op als belangenbehartiger van de Nederlandse vrouwen.

Dat het ruim tien jaar heeft geduurd voordat de eerste claims daadwerkelijk zijn toegewezen, komt onder meer doordat lang is geprocedeerd over de vergoeding voor slachtoffers buiten de VS.

Bron: Trouw.nl

Lees ook:Slechts 222 goedgekeurde gezondheidsclaims
Lees ook:Vrouwen leven 4,4 jaar langer dan mannen
Lees ook:Nederlandse vrouw relatief ongezond
Lees ook:Moederschap niet verder uitgesteld
Lees ook:Alcoholkliniek voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>