‘Vaak vis eten niet gezond’

Het is ook nooit goed. Worden we aan de ene kant gestimuleerd om meer (vette)
vis te eten omdat het zo gezond is voor hart en bloedvaten. Krijgen we aan de
andere kant de waarschuwing om ook weer niet al te vaak vis te eten!

Uit
het doctoraatsonderzoek van de Belgische Isabelle Sioen blijkt dat het riskant
is om neer dan drie keer per week vette vis, zoals haring of zalm, te eten. Je
krijgt dan te veel dioxine-achtige stoffen binnen, zo heeft de Universiteit van
Gent bekendgemaakt.

De
onderzoekster stelt wel dat vetzuren in vis goed helpen tegen hart- en
vaatziekten. Voor deze zogeheten omega-3 vetzuren is het ’t beste om twee keer per
week vis te eten. Uit het onderzoek bleek tevens dat kwik niet echt een probleem bij het eten van vis; de
onderzoekster vond geen toxicologische risico's.

Overigens
hoeven we ons vooralsnog weinig zorgen te maken, want de inname van (vette) vis
ligt nog ver beneden de aanbevelingen.

Lees ook:Visconsumptie stijgt na confrontatie met hartziekte
Lees ook:‘Zwangere vrouwen moeten meer vette vis eten’
Lees ook:‘Voedingscentrum adviseert verkeerd over vis’
Lees ook:Omega-3 vetzuren verlagen kans op hartinfarct niet
Lees ook:Tilapia ongezonder dan hamburger?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>