Hoe voorkom je een kater?

De kans dat je morgenochtend met een kater wakker wordt is waarschijnlijk vrij groot. Waar wordt een kater eigenlijk door veroorzaakt en wat kun je doen om al die ellende te voorkomen?

Een kater ontstaat door een tekort aan vocht in je lichaam. Alcohol wordt snel in de bloedstroom opgenomen. De lever kan maar een kleine hoeveelheid tegelijkertijd verwerken, waardoor de rest schade aanricht in je lichaam.

Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt, het irriteert de maagwand, waardoor je misselijk wordt, het verlaagt de bloedsuikerspiegel en maakt het de bloedvaten in het hoofd nauwer wat hoofdpijn veroorzaakt.

Heb je een kater, dan zijn er wel wat tips om de ellende te verlichten (daar morgen meer over), maar je kunt natuurlijk ook proberen te voorkomen dát je een kater krijgt. Wat moet je daarvoor doen?

- Je lichaam kan alcohol gewoon afbreken, als het maar niet te snel je lichaam binnenkomt en het niet te veel is. Dus: drink wat minder snel, en drink af en toe en glas water tussendoor.
- Vermijdt donker gekleurde drankjes als port, brandy en (goedkope) rode wijn.
- Drink niet alles door elkaar
- Drink van tevoren een isotone sportdrank. Dat geeft je lichaam het noodzakelijke vocht en het bevat koolhydraten die snel energie vrijgeven.
- Neem voor je gaat slapen alvast 1 of 2 glazen water of de alcohol weg te spoelen. Of drink een glas melk. Melk vertraagt de absorptie van alcohol, wat betekent dat er minder gifstoffen in je lichaam terecht komen.
- Drink niet op een nuchtere maag. Zorg ook dat je gedurende de avond af en toe eet, maar vermijd zoetigheid. In veel alcohol zit ook suiker. Een dubbele dosis bezorgt je lichaam meer problemen om de alcohol af te breken, met als gevolg dat je je de volgende dag nog slechter voelt.

Lees ook:Tips om een kater te voorkomen
Lees ook:Hoe overleef je oudejaarsavond zonder kater?
Lees ook:Melk is betere dorstlesser dan sportdrank en water
Lees ook:Tips tegen een kater
Lees ook:‘Melk is een betere dorstlesser dan water’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe voorkom je een kater?

  1. Stven

    Ik heb laatst een pakje KG-2 pillen gekocht op http://www.anti-kater.nl! Deze pillen versterken je alcohol afbraak met 70% en zorgen ervoor dat je na een avondje doordrinken de volgende dag geen kater hebt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>