‘Omstreden chirurg Emmen werkte ook in Duitsland’

De omstreden Nederlandse chirurg Nick Reijnen heeft in 2009 en 2010 operaties uitgevoerd in het ziekenhuis in het Duitse Brackenheim. Het ziekenhuis heeft geen aanwijzingen dat patiënten schade hebben ondervonden van de ingrepen van Reijnen. De arts is niet meer bij het ziekenhuis werkzaam, staat in een dinsdagmiddag uitgegeven persverklaring.

Reden voor het beëindigen van de samenwerking waren berichten in de media over de medische fouten die Reijnen in Nederland worden verweten. Het ziekenhuis benadrukt dat Reijnen beschikte over een geldige Duitse toelating als arts en een verklaring van geen bezwaar van de beroepsorganisatie van artsen in de deelstaat Nedersaksen.

Het ziekenhuis in Brackenheim maakt deel uit van dezelfde organisatie als de kliniek in Heilbronn, waar de omstreden Nederlandse chirurg Ernst Jansen Steur werkte.

Eerder meldde het Hohenlohe Krankenhaus in Öhringen dat Reijnen daar geen zelfstandige operaties heeft uitgevoerd. Hij opereerde als assistent-arts uitsluitend onder begeleiding van zijn collega’s. Reijnen heeft volgens het ziekenhuis contact gehad met enkele honderden patiënten.

Nick Reijnen werkte in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, waar zeker vijf mensen een door hem uitgevoerde maagoperatie niet overleefden.

Bron: ANP

Lees ook:Persconferentie in Duitsland aangaande omstreden artsen
Lees ook:Scheper Ziekenhuis wist van strafblad chirurg
Lees ook:Omstreden maagchirurg hangt zielig verhaal op
Lees ook:Omstreden maagchirurg in Duitsland aan de slag… en ontslagen
Lees ook:Opnieuw verdacht sterfgeval in ziekenhuis Emmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>