Omstreden maagchirurg in Duitsland aan de slag… en ontslagen

Artsen die vanwege malafide praktijken hun beroep in Nederland niet langer mogen of kunnen uitoefenen, kunnen zonder problemen in Duitsland aan de slag. Dat gold voor neuroloog Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente (MST) en blijkt nu ook te gelden voor Nick Reijnen, die in opspraak kwam door mislukte maagoperaties in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. RTV Drenthe meldde gisteren dat hij in een Duits ziekenhuis werkt. Maar inmiddels al niet meer.

Want het Duitse St. Georg Krankenhaus Schmallenberg had amper tegen RTV Drenthe bevestigd dat Reijnen bij hen werkzaam is, of hij werd ontslagen. Of het een met het ander verband houdt is onduidelijk. Feit is dat Reijnen opnieuw op zoek kan naar een andere werkgever.

Reijnen werkte sinds mei 2010 in het Duitse ziekenhuis, dat overigens zegt niet van het verleden van de chirurg te hebben geweten. Dat is toch opvallend, aangezien Reijnen niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland een niet zo’n fraai verleden heeft.

Zo werd hij in 2005 veroordeeld voor dood door schuld, omdat hij tijdens een operatie vergat een doek uit het lichaam van de patiënt te verwijderen. Toen de patiënt met buikklachten terugkwam, greep Reijnen niet in. De patiënt werd uiteindelijk in een ander ziekenhuis geopereerd, maar overleefde die ingreep niet.

Het verhaal is soortgelijk als dat van neuroloog Ernst Jansen Steur. Hij werd in 2004 door het MST in Enschede ontslagen, omdat hij bij patiënten jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses stelde en verslaafd was aan medicijnen die hij in zijn eigen ziekenhuis stal.

Na zijn ontslag ging hij in een Duitse privékliniek aan de slag. Zijn medische verleden in Nederland verzweeg hij. Toen dat begin 20090 naar buiten kwam, werd hij ook door de Duitse kliniek op straat gezet.

Uit onderzoek van RTV Oost en Tubantia bleek begin vorig jaar dat hij na alle commotie doodleuk weer in Duitsland aan de slag ging. Alsof er niets gebeurd was. Zo makkelijk gaat dat kennelijk.

Bron: RTV Drenthe

 

Lees ook:Ontslagen neuroloog wéér in Duitsland aan het werk
Lees ook:‘Omstreden chirurg Emmen werkte ook in Duitsland’
Lees ook:Scheper Ziekenhuis wist van strafblad chirurg
Lees ook:Persconferentie in Duitsland aangaande omstreden artsen
Lees ook:Specialist Emmer ziekenhuis had strafblad

1 Reacties // Reageer

One thought on “Omstreden maagchirurg in Duitsland aan de slag… en ontslagen

  1. Edo Bakema

    In het Nederlandse burgerlijke wetboek is bepaald dat liegen over de reden van beëindiging van de vorige dienstbetrekking voldoende is voor ‘ontslag op staande voet’ bij de nieuwe werkgever.
    Het Duitse recht kent – naar ik vermoed – een dergelijke regel ook.
    In ieder geval is het gedrag van de chirurg zo ernstig dat ontslag niet uit kon blijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>