Tips voor een duurzaam Paasontbijt

Op 31 maart en 1 april vieren we Pasen.

De paashaas en gele donsbolletjes vullen de leegte op van de kerstboom en de gekleurde kerstballen. Het is namelijk bijna Pasen. Dagen waarin de maaltijd een belangrijke rol speelt. Samen eten, met elkaar delen en ook ervan genieten. Misschien ook een moment om even na te denken over onze toekomst en die van onze aarde. En bij die Paasgedachte past een duurzaam Paasontbijt, waarin authenticiteit, biologisch en fairtrade centraal staan.

Een paar ideeën voor een duurzaam Paasontbijt:

- Verse jus, de consumentenbond heeft de verse jus van PLUS uitgeroepen als de beste jus, fris met een aangenaam zuurtje.

- Zacht of hardgekookt eitje van de vrije uitloopkippen, verwerkt tot roerei met biologische melk of omelet mag natuurlijk ook.

- Biologisch gerookte zalm, let op het MSC-keurmerk, dat garandeert namelijk dat een vis duurzaam gevangen is.

- Een mooie biologische bubbel, bijvoorbeeld een Crémant d’Alsace van Clément Lissner, verkrijgbaar via www.wijnen-uit-de-elzas.nl.

- Brood van het Vlaamsch Broodhuis, Carl Siegert of van Menno.

- Biologische confiture – zo noemen we die met Pasen.

- Natuurlijk Fairtrade koffie en thee, biologische melk en boerderijboter.

De biologische kaas komt van de kaasboer.

Smakelijk Paasontbijt!

Lees ook:Tik ’n gratis biologisch eitje bij je paasontbijt!
Lees ook:Biologisch en duurzaam is de trend
Lees ook:Supermarkten bieden steeds meer biologische producten
Lees ook:Wat mag je als zwangere nog wél eten?
Lees ook:Al 350 mensen besmet met salmonellabacterie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>