BN’ers lezen ouderen voor

lezenZorginstellingen in het hele land doen dinsdag mee aan de Nationale Voorleeslunch. Bekende Nederlanders als Ruben Nicolai, Gerda Havertong, Merel Westrik, Dieuwertje Blok, Henny Huisman en Jan Siebelink gaan ouderen voorlezen. Ook basisschoolleerlingen en andere vrijwilligers doen mee aan dit evenement op de Internationale Dag van de Ouderen.

De organisatoren van de Voorleeslunch willen aantonen dat voorlezen een gemakkelijke en pretttige dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. Voorlezen kan ook een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Recent onderzoek wijst uit dat de helft van de Nederlanders wel eens voorleest. Van hen leest slechts 3 procent voor aan ouderen.

Dinsdag begint een campagne op televisie waarmee de Leescoalitie in spotjes laat zien dat voorlezen niet alleen voor kinderen plezierig en waardevol is, maar ook voor tieners en volwassenen. De Leescoalitie is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Samen organiseren ze in Nederland het Jaar van het voorlezen.

Lees ook:Hoe vaak lees jij voor?
Lees ook:Vaders: maak van Vaderdag een Voorleesdag!
Lees ook:Confronterende televisiespotjes over spierziekte ALS
Lees ook:Moeilijk lezen leidt tot verkeerd medicijngebruik
Lees ook:Eén op 4 laat ernstig zieke vriend in de steek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>