Hoe vaak lees jij voor?

lol

Voorlezen voor je kinderen is goed. Want ze leren zo nieuwe woorden kennen. Het schept een band. Ze leren er zelf beter door lezen. De fantasie wordt geprikkeld en het is goed voor het taalgevoel.

Vandaag leest prinses Laurentien voor aan kinderen uit groep 1 en 2 uit het prentenboek Boer Boris gaat naar zee. Dit doet ze tijdens het Nationale Voorleesontbijt in de bibliotheek in Hoorn. Het betekent de start van de twaalfde editie van de Nationale Voorleesdagen.

Net als andere jaren lezen ook bekende Nederlanders voor op diverse scholen. Dit jaar gaat de speciale aandacht uit naar vaders, omdat zij doorgaans een stuk minder zouden voorlezen dan moeders. Daarom geven diverse bekende vaders, zoals Eric Corton, Ronald Giphart, Beau van Erven Dorens en minister Stef Blok (Wonen) woensdag het goede voorbeeld.

De Nationale Voorleesdagen, die een initiatief zijn van de Stichting Lezen en de CPNB, vinden plaats van 21 tot en met 31 januari.

Het doel van de jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Lees ook:BN’ers lezen ouderen voor
Lees ook:Vaders: maak van Vaderdag een Voorleesdag!
Lees ook:Ali B geeft een lachworkshop
Lees ook:Warmgebakken Papa’s 5 dagen vrij bij geboorte kind
Lees ook:Katten in huis en je wil niet dom worden? Slik Vitamine E!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>