Clean Air Nederland: In kleine cafés direct stoppen met roken

canRoken met een biertje in je hand zal wellicht verdwijnen in de kleinere cafés.

Het rookverbod in kleine cafés moet per direct ingaan. Dat zegtt Clean Air Nederland, nu vrijdag ook de Hoge Raad heeft beslist dat de huidige uitzondering voor kleine cafés ongeldig is.

Het gerechtshof in Den Haag besliste dat eerder ook al. Maar omdat er in deze kwestie nogal eens tegengesteld is geoordeeld, wilde staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn uitsluitsel van de Hoge Raad, om zo definitief een einde te maken aan alle juridische discussies.

Dat was voor alle duidelijkheid, want er is al besloten dat alle horeca volgend jaar januari rookvrij wordt. De Eerste Kamer moet dat nog wel bekrachtigen en daarom mag er nu nog gerookt worden in kleine cafés. Volgens Clean Air Nederland is nu elke politieke discussie echter overbodig omdat de rechter heeft geoordeeld dat de uitzondering die minister Edith Schippers van Volksgezondheid in 2010 invoerde, ongeldig is.

Een woordvoerder van Van Rijn laat weten dat de uitspraak nog wordt bestudeerd. ,,De Hoge Raad der Nederlanden heeft hier heel zorgvuldig naar gekeken, hun uitspraak gaan we eerst even heel goed lezen.”

Lees ook:Roken in kleine kroeg blijft toegestaan
Lees ook:Antirookcampagne nu al een succes
Lees ook:Rechtszaak over rookverbod kleine cafés moet overnieuw
Lees ook:Straks mag je in geen enkel cafe meer roken
Lees ook:Rookverbod blijft ondanks superzuiger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>