Radboud ongelukkig in de fout

Na het operatieverbod vanwege een buitensporige sterfte onder hartpatiënten, is het UMC St Radboud afgelopen week opnieuw – weliswaar ongelukkig – in de fout gegaan. Bij een man van middelbare leeftijd werd tijdens een dotterbehandeling per ongeluk een bloedvat lek gestoken. Het leven van de patiënt werd uiteindelijk ter nauwernood gered in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, op 80 kilometer afstand.

Op zichzelf is het lek prikken van een bloedvat tijdens een dotteringreep een conplicatie die vaker voorkomt. Maar als gevolg van het door de Inspectie voor de Gezondheidszorg opgelegde verbod op hartoperaties bij volwassenen bleek het Radboud Ziekenhuis pijnlijk onthand: er was nu geen mogelijkheid de getroffen patiënt onmiddellijk in het eigen ziekenhuis te opereren.

Het ongeluk gebeurde ‘s middags rond half vier. De ambulance had, volgens bronnen uit beide ziekenhuizen, de grootst mogelijke moeite de files op de wegen naar Eindhoven te omzeilen.

De patiëntenbelangenorganisatie Hartpatiënten Nederland heeft minister Hoogervorst van Volksgezondheid inmiddels per spoedfax in kennis gesteld van het voorval. De organisatie wil van de bewindsman weten of hij het verantwoord acht dat het UMC St Radboud doorgaat met dotterbehandelingen, terwijl er momenteel géén hartchirurgische ‘achtervang’ aanwezig is.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Radboud mag weer dotteren
Lees ook:Onderzoek Ruwaard
Lees ook:Radboud erkent schuld aan dood hartpatiënten
Lees ook:Meldpunt voor hartproblemen
Lees ook:Cholesterolpil opnieuw onder de loep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>