Radboud mag weer dotteren

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ziet geen reden om de dotterbehandelingen in het UMC St Radboud niet voort te zetten. Op bevel van de inspectie zijn er met het Nijmeegse ziekenhuis afspraken gemaakt over de dotterbehandelingen.

Zie ook: Radboud ongelukkig in de fout
En: Hartafdeling Radboud ziekenhuis mag weer open

Met het Catharina ziekenhuis in Eindhoven loopt de afspraak dat daar geopereerd kan worden, als dat na een dotterbehandeling nodig is. Dit ziekenhuis ligt binnen 90 minuten reisafstand van het UMC St Radboud ziekenhuis. Het St Radboud moet daarvoor eerst beoordelen of een patiënt vervoerbaar is. Wanneer een patiënt onaanvaardbare risico’s loopt bij vervoer naar een ander ziekenhuis moet het St Radboud de operatie zelf uitvoeren.

Afgelopen week moest een patiënt naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven worden vervoerd omdat tijdens een dotterbehandeling noodzakelijk bleek dat de patiënt geopereerd moest worden. Deze patiënt is succesvol en zonder complicaties geopereerd.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Radboud ongelukkig in de fout
Lees ook:Radboud kan tientallen klachten tegemoet zien
Lees ook:Zorgen over nachtelijke dotterbehandeling
Lees ook:Hoogervorst wil dotterbehandeling vrijgeven
Lees ook:Toch tuchtklacht artsen Boxmeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>