Geen hittedrama Nijmeegse Vierdaagse

De eerste, meteen tropische, wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse is zonder grote problemen verlopen. De hulpdiensten moesten een aantal keer uitrukken voor mensen die onwel waren geworden. Maar een drama zoals in 2006 toen – mede als gevolg van de hitte – 2 wandelaars overleden, bleef gelukkig uit.

Volgens de Vierdaagseorganisatie vielen er wandelaars flauw en moesten ze soms overgeven, maar is er geen reden voor paniek. Zowel in Oosterhout als vlakbij de finish in Nijmegen zijn er rond 13.00 uur meldingen van hartaanvallen gedaan. Het is echter nog niet duidelijk of het gaat om lopers en of er daadwerkelijk sprake is van een hartaanval.

Het Rode Kruis heeft extra teams met vrijwilligers ingeroepen om mensen die door de hitte bevangen worden, te ondersteunen.

Voor morgen zijn de starttijden weer normaal. Het tropische weer is dan voorbij; er is nog wel een kleine kans op onweer.

Bron: De Gelderlander

Lees ook:Nieuw blarenrecord bij Vierdaagse
Lees ook:500 vrijwilligers gaan duizenden blaren ontlasten bij de vierdaagse
Lees ook:Honderd Vierdaagselopers zwaar onderkoeld
Lees ook:‘Hitte geen doodsoorzaak wandelaars vierdaagse’
Lees ook:Vierdaagseloper stomdronken van de weg gehaald

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>