Baby’s eten halal in Amsterdams ziekenhuis

Baby's die in het Amsterdamse Sint Lucas Andreas Ziekenhuis moeten verblijven, kunnen voortaan halal babyvoeding eten. Het ziekenhuis is naar eigen zeggen het eerste in Nederland waar ouders naast reguliere voeding ook voor een halal variant kunnen kiezen.

De ervaring leerde dat moslimouders soms eten van huis meenemen voor hun zieke kind. Dat is lastig voor de ouders, maar het ziekenhuis heeft ook onvoldoende zicht op of het kind de juiste voeding binnenkrijgt.

Het ziekenhuis verwacht daarom dat de vraag naar de halal babyvoeding groot zal zijn. Er is voeding voor baby's vanaf drie en vanaf zeven maanden, in tien smaken.

Het ziekenhuis voerde eerder al halal voeding voor volwassen patiënten in. Uit cijfers blijkt dat ongeveer 40 procent van de volwassen patiënten in het ziekenhuis gebruik maakt van deze maaltijden.  

Volgens de islam horen moslims vlees van reine dieren te consumeren. Dieren moeten op rituele wijze worden geslacht.

Lees ook:‘Zware metalen in potjes babyvoeding’
Lees ook:Vezelmix vermindert eczeem bij baby’s
Lees ook:Kleine Baby’s, Grote Zorg terug bij SBS6
Lees ook:Ook peuter kan volwassen donornier krijgen
Lees ook:Vaak overgewicht bij baby’s en kleuters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>