Weinig tienerbevallingen in Nederland


Laat andere landen maar afgeven op ons anticonceptie- en abortusbeleid! Voorlopig hebben we – op Zwitserland na – mooi het laagste aantal tienerbevallingen ter wereld! Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vorig jaar kregen 2636 meisjes tussen de 15 en 19 een baby. Het Nederlands geboortecijfer voor tieners behoort daarmee tot een van de laagste ter wereld. Het aantal geboorten onder Antilliaanse en Surinaamse tieners in ons land blijft echter hoog.

In Europa telt alleen Zwitserland minder tienermoeders dan Nederland. Het Nederlandse cijfer is veel lager dan dat van de Oost-Europese en Angelsaksische landen. In de VS is het geboortecijfer van tienermeisjes zelfs circa 8 keer zo hoog.

Het geboortecijfer voor tieners in Nederland bedroeg vorig jaar 5,3 geboorten per duizend meisjes onder de 20 jaar. Onder autochtone meisjes schommelt het geboortecijfer al jaren rond de 4 per duizend.

Onder Turkse en Marokkaanse meisjes is het geboortecijfer de afgelopen tien jaar fors gedaald, tot het niveau van autochtone meisjes. Het aantal tienermoeders onder Antillianen, Arubanen en Surinamers blijft daarentegen hoog. Zo ligt bij Antilliaanse/Arubaanse meisjes het geboortecijfer bijvoorbeeld op 29 geboorten per duizend meisjes.

Bron: CBS

Lees ook:Kanker eist veel doden in Nederland
Lees ook:Aantal dikke Nederlanders in 20 jaar verdubbeld
Lees ook:6 abortussen voor je 18e
Lees ook:Babysterfte niet eerder zo laag
Lees ook:Meisjes vallen flauw na inenting baarmoederhalskanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>