Slimmer kind door foliumzuur en ijzer tijdens zwangerschap

Moeders die tijdens de zwangerschap extra voedingssupplementen slikken met onder meer ijzer en foliumzuur krijgen kinderen die slimmer zijn en een betere fijne motoriek hebben dan moeders die dat niet doen.

Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek in Amerika waaraan 676 moeders en hun kinderen meededen. Ook waren de kinderen van de moeders die de supplementen hadden gebruikt beter georganiseerd.

Uit het onderzoek blijkt dat het innemen van deze supplementen voor de geboorte een duidelijke impact had op de intelligentie en motoriek van het nageslacht. Deze factoren hebben een invloed op het latere academische succes van kinderen.

IJzer is van groot belang voor de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel, een tekort kan de intellectuele en motorische ontwikkelingen schaden. Foliumzuur verkleint de kans op een aantal aandoeningen, zoals een ‘open ruggetje’ of ‘open schedel’. Ook heeft eerder onderzoek aangetoond dat het slikken van foliumzuur tijdens de zwangerschap de kans vermindert op een aangeboren hartafwijking bij een baby.

Omdat het een aantal weken duurt voordat het lichaam voldoende voorraad foliumzuur heeft opgebouwd, krijgen vrouwen met een kinderwens het advies om op tijd te beginnen met het slikken van foliumzuur – liefst 8 weken vóór de conceptie. Na 10 weken zwangerschap is extra foliumzuur niet meer nodig.

Bron: hln.be

Lees ook:Foliumzuur kan astma bij kind veroorzaken
Lees ook:Extra ijzer niet nuttig voor meeste zwangere vrouwen
Lees ook:Met Foliumzuur minder kans op een autistisch kind
Lees ook:Foliumzuur verkleint kans op gedragsproblemen kind
Lees ook:Vitaminepil tijdens zwangerschap zorgt voor grotere baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>