Anti-vetpil mag op de markt

De Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA heeft het farmaceutisch bedrijf Sanofi-aventis toestemming gegeven het medicijn Acomplia (rimonabant) op de markt te brengen.

De EMEA laat het middel toe voor de behandeling van mensen met obesitas en overgewicht. Dat zijn mensen met een body mass index (BMI = lichaamsgewicht in kilo’s gedeeld door het kwadraat van de lengte in meters) van 30 respectievelijk 27. Het bureau tekent daarbij aan dat het medicijn voor mensen met vetzucht dient als aanvulling op een dieet en lichaamsbeweging. Voor mensen met overgewicht is het middel toegelaten als ze grote risico’s lopen op diabetes type 2 (suikerziekte) en dyslipidemie (verstoorde bloedvetwaarden).

De pil die de kansen op een hartaanval en beroerte vermindert en bovendien het buikje aanpakt, is veelbesproken. Na de Europese toelating volgt een Nederlandse procedure waarbij het bedrijf in onderhandeling gaat om vergoeding voor het middel te regelen. De EMEA heeft geen positief advies gegeven over Acomplia als middel om te stoppen met roken.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Antivetpil goedgekeurd, maar nog niet verkrijgbaar
Lees ook:Anti-vetpil mag nog níet op de markt
Lees ook:Deze maand aanvraag antivetpil tot basispakket
Lees ook:Afslankpil Acomplia voorlopig niet op Amerikaanse markt
Lees ook:Meer kans op hartaanval door diabetes-medicijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>