Antivetpil goedgekeurd, maar nog niet verkrijgbaar

Het geneesmiddel Acomplia, met de stofnaam rimonabant, is goedgekeurd door de Europese registratieautoriteit EMEA maar nog niet verkrijgbaar. Dat heeft de producent van het middel Sanofi-Aventis, vandaag bekend gemaakt. Acomplia is een nieuw middel dat tegelijkertijd meerdere oorzaken van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten aanpakt. De fabrikant zal voor het medicijn bij de Nederlandse overheid een aanvraag indienen voor opname in het basispakket.

Gedurende de procedure is het middel niet verkrijgbaar. Als de pil verkrijgbaar zou zijn voordat een besluit over vergoeding is genomen, kan dat volgens de producent maatschappelijke druk op de vergoedingsprocedure leggen. De afgelopen jaren trok rimonabant al veel belangstelling.

De EMEA heeft Acomplia goedgekeurd als aanvulling op dieet en lichaamsbeweging voor behandeling van patiënten met obesitas of overgewicht die een grote kans hebben op diabetes type 2 of dyslipidemie, verstoorde bloedvetwaarden.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Anti-vetpil mag op de markt
Lees ook:Depressiviteit en anti-vetpil Acomplia gaan niet samen
Lees ook:Afslankpil Acomplia voorlopig niet op Amerikaanse markt
Lees ook:Deze maand aanvraag antivetpil tot basispakket
Lees ook:Anti-vetpil mag nog níet op de markt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>