‘Nederland is dik geworden deze zomer’


Ben je nog bezig om de vakantiekilootjes eraf te krijgen? Dan ben je niet de enige. Uit een enquête van de Valtaf.nl en GezondheidsNet.nl blijkt dat we ons de afgelopen zomer flink hebben laten gaan.

Van de 1470 mensen die aan de enquête meededen, is bijna de helft van de ondervraagden een aantal kilo’s aangekomen. Belangrijkste oorzaak: ze hebben gewoon genoten van de vakantie!

En dus werd er vaak buiten de deur gegeten, werd er iets vaker een flesje wijn opengetrokken en werd er meer gesnackt en gesnoept. Regelmaat is op vakantie ook vaak ver te zoeken. Het gevolg: de weegschaal gaf thuis 1 tot 5 kilo extra aan.

Aan de beweging lag het overigens niet. Bijna de helft (45%) bewoog evenveel als voor de zomer en een derde bewoog zelfs meer.

97% van de ondervraagden is vast besloten om na de zomer iets aan de extra kilo’s te doen. Voor driekwart van de ondervraagden is het aanleren van een gezonde levensstijl de manier om van de overtollige kilo’s af te komen. Specifieke dieetmethodes staan met 12% op de tweede plaats.

Opvallend is dat van alle ondervraagden maar liefst 72% ook voor de zomer al wat kilo’s kwijt wilde. Bij 39% lukte dit gedeeltelijk, maar de meerderheid hiervan had graag nog een aantal kilo meer willen verliezen.

Lees ook:Nederland wil ruim 318.000 kilo afvallen
Lees ook:Moddervet meisje valt 136 kilo af
Lees ook:Vrijgezel zucht onder overtollige kilo’s
Lees ook:Moederschap is duidelijk níet goed voor de lijn
Lees ook:Nederlandse vrouw durft niet in bikini

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>