Vet ontbijt houdt je slank

Een vetrijk ontbijt met spek en eieren is volgens Amerikaanse onderzoekers het beste begin van de dag. Waarom? Omdat je dan wat je later op de dag eet, efficiënter verbrandt.

Dankzij het vette ontbijt kun je het metabolisch syndroom voorkomen, een combinatie van 4 veel voorkomende aandoeningen: hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol; verhoogde bloedsuikerwaarden, en obesitas/overgewicht.

Door deze combinatie van aandoeningen raakt de stofwisseling ernstig verstoord, met als gevolg een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en diabetes.

De onderzoekers bestudeerden hoe verschillende soorten voeding en het tijdstip waarop je ze eet de ontwikkeling van het metabolisch syndroom beïnvloedt.

Muizen die een vetrijk ontbijt aten, bleken later op de dag een normaal metabolisme (stofwisseling) te hebben. Degenen die ‘s ochtends vooral koolhydraten (bijvoorbeeld brood) en later op de dag een vetrijke maaltijd nuttigden, kwam in gewicht aan, reageerden niet op glucose en vertoonden andere symptomen van het metabolisch syndroom.

‘De eerste maaltijd van de dag programmeert kennelijk je metabolisme voor de rest van de dag, concludeert onderzoeker Martin Young van de Universiteit van Alabama.

En collega professor Molly Bray voegt eraan toe: ‘Onze studie lijkt aan te tonen dat als je gevarieerd wilt eten en tegelijkertijd je maaltijden efficiënt gedurende de dag wilt verbranden, het goed is om ’s ochtends veel vet te eten.’

Bron: Daily Mail

Lees ook:Eén op de 6 kinderen ontbijt ‘s ochtends niet
Lees ook:Zonnen goed tegen diabetes en hartkwalen
Lees ook:Overslaan ontbijt maakt dikker
Lees ook:Goed ontbijt schiet er nogal eens bij in
Lees ook:Nationaal Schoolontbijt geeft het goede voorbeeld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vet ontbijt houdt je slank

  1. arganolie

    Amai is dat zo ook arganolie?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Buildings Insulation

  3. Pingback: SEO Midlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>