‘Dr. Frank geeft helemaal geen individueel dieetadvies’

Eerder vandaag schreef ik al over de klacht die de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) heeft ingediend bij artsenorganisatie KNMG tegen Dr. Frank. De antikwakzalvers vinden dat Dr. Frank van Berkum misbruik maakt van zijn status als arts. Bovendien zou de dieetgoeroe helemaal geen individuele dieetadviezen geven.

Wie wil afvallen kan zich via de website eenkiloperweek.nl aansluiten bij het dieet van Dr. Frank. Je zou dan een individueel dieetadvies krijgen, zo beweert de populaire afslankgoeroe.

Maar niets is minder waar, beweert de VtdK, op basis van een artikel dat onlangs verscheen in het tijdschrift Sport & Fitness Magazine (klik hier voor de link naar het artikel).

De auteur Peter van der Zon schreef zich samen met wat vrienden en kennissen op de website van Dr. Frank in. Ze vulden wat fictieve gegegens in over hun gewicht, leeftijd en lengte. En wat bleek?

Ze kregen allemaal hetzelfde dieetadvies, ongeacht de BMI, het geslacht of de leeftijd die ze opgaven.

‘De individuele benadering bleek ordinaire nep’, concludeert de VtdK. ‘Hetzelfde gold voor de beloofde individuele begeleiding. Het ‘interactieve’ programma merkte het helemaal niet als je opgaf dat je lichaamsgewicht in één dag vele kilo’s was gestegen of gedaald.’

Bron: VtdK

Zie ook: Antikwakzalvers dienen klacht in tegen Dr. Frank

Lees ook:Antikwakzalvers dienen klacht in tegen Dr. Frank
Lees ook:Dr. Frank boos op artsenvereniging
Lees ook:Klacht tegen dr. Frank niet ontvankelijk
Lees ook:Dr. Frank: ‘diëtisten moeten op bijles’
Lees ook:Gezond slank met Dr. Frank een bestseller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>