Zuivel is het geheim van een platte buik


Een eiwitrijk dieet is een effectieve manier om vet kwijt te raken, in het bijzonder buikvet. Dat beweren wetenschappers van de McMaster Universiteit in Canada.

Zij vergeleken 3 groepen vrouwen die overgewicht hebben, maar wel in een goede gezondheid verkeren. De ene groep volgde een dieet met weinig zuivel, de andere met een gemiddelde hoeveelheid zuivel en de ander met veel zuivel per dag. Ook moesten ze gedurende vier maanden vijf dagen per week aan aerobic doen en twee keer per week gewichtheffen.

Hoewel de drie groepen evenveel gewicht verloren, ontdekten de onderzoekers dat de groep die de meeste zuivel consumeerde meer vet verloren, vooral in de buikstreek. Zij verloren zelfs twee keer zoveel buikvet als de groep die heel weinig zuivel nuttigde.

Het gewichtsverlies in de eiwitrijke groep was voor 100% aan vet te danken. Ook wonnen ze meer spiermassa dan de andere groepen. De groep die de minste zuivel at, verloor juist spiermassa.

Het behouden van de spiermassa of zelfs een toename ervan is erg belangrijk voor een goed metabolisme en om gewichtstoename te voorkomen, wat een groot probleem is bij velen die willen afvallen’, aldus onderzoeker Andrea Josse.

‘Vet aan de buik is extra slecht voor de gezondheid van de hart- en vaatziekten en het metabolisme. En het lijkt er op – althans dat zien we in onze studie – dat meer calcium en eiwitten toevoegen aan je voeding kan helpen om vet kwijt te raken in het slechtste opslaggebied van het lichaam.’

Bron: The Independent

Lees ook:Drink melk en verlies meer kilo’s!
Lees ook:Geld motiveert mensen om af te vallen
Lees ook:‘Crashdieet wel degelijk effectief’
Lees ook:Te veel eten tast het geheugen aan
Lees ook:‘Eiwitdieet even goed als koolhydratendieet’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>