Drink melk en verlies meer kilo’s!

Een nieuwe studie aan de Israëlische Ben-Gurion University of the Negev toont aan de mensen die een dieet volgen met veel melk en andere zuivelproducten, meer afvallen dan mensen die weinig tot geen melkproducten gebruiken.

Onafhankelijk van het soort dieet dat ze volgden, verloren deelnemers met de hoogste zuivelinname – gelijk aan 350 ml melk of andere zuivel – 6 kilo in 2 jaar.

Degene die dagelijks slechts een half glas zuivel dronken, vielen gemiddeld 7 pond af. Het onderzoek is gepubliceerd in het laatste nummer van het American Journal of Clinical Nutrition.

De onderzoekers denken dat niet alleen calcium, maar ook vitamine D een rol speelt bij het gewichtsverlies. Bij de mensen die meer kilo’s afvielen, steeg de hoeveelheid vitamine D in het bloed. 

Dr. Shahar: ‘Het was al bekend dat mensen met overgewicht een laag vitamine D-gehalte in hun bloed hebben. Maar dit is de eerste studie die daadwerkelijk aantoont dat de hoeveelheid vitamine D toeneemt bij mensen die afvallen.’

Aan het onderzoek deden 300 mannen en vrouwen met overgewicht mee. Zij volgden 2 jaar lang een mediterraan dieet, een dieet met weinig vet of een dieet met weinig koolhydraten.

Bron: Ben-Gurion University

Lees ook:Voedingscentrum: 3-4 glazen melk blijft gezond
Lees ook:Zuivel is het geheim van een platte buik
Lees ook:‘Eiwitdieet even goed als koolhydratendieet’
Lees ook:Afslanken met een stevig ontbijt
Lees ook:Met vitamine K minder kans op diabetes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>