Chocolade is goed voor de lijn

Van sommig nieuws kun je zo vrolijk worden! Zeker in deze tijd van het jaar waarin de paaseitjes je om de oren vliegen. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat mensen die regelmatig chocola eten gemiddeld een minder zwaar zijn dan mensen die dat niet of nauwelijks doen. Dus neem gerust nog zo’n lekker paaseitje!

Wetenschappers van de University of California in San Diego keken bij 1018 volwassenen of het regelmatig eten van chocola invloed had op de BMI (een maatstaf voor overgewicht; berekent de verhouding tussen lengte en gewicht). De deelnemers aten gemiddeld twee keer per week chocola, hadden een gemiddeld BMI van 28 (de grens voor een gezond gewicht lift bij 25) en deden ruim drie keer per week aan sport.

De Amerikanen die meer chocola aten, bleken een lagere BMI te hebben. Het maakte niet uit hoeveel chocola ze aten en hoeveel ze aan beweging deden.

De onderzoekers denken dat de antioxidanten in chocola andere gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, waaronder lagere bloeddruk en een lager cholesterolgehalte.

Bron: de Volkskrant

 

Lees ook:Weinig eten en toch te dik. Hoe kan dat?
Lees ook:Effect chocola op hart blijft onduidelijk
Lees ook:Slaaptekort maakt dik
Lees ook:‘Noten goed voor een slanke lijn’
Lees ook:Laat lunchen niet goed voor de lijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>