Inspectie waarschuwt tegen rimpelvullers

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) waarschuwt tegen de behandelingen met rimpelvullers. Volgens de inspectie zijn er risico’s op onherstelbare schade bij permanente vulmiddelen en kan er bij de behandeling zelf van alles fout gaan.

Voor mensen die desondanks toch een behandeling willen ondergaan heeft de inspectie op haar website een vragenlijst gepubliceerd. Met die vragen en de gewenste antwoorden in de hand kan een patiënt al meer informatie over de risico’s achterhalen.

Zo raadt de inspectie aan te vragen naar de registratie van de behandelend artsen, en of de middelen een CE-keurmerk hebben. Ook bevat de lijst vragen naar specifieke hygiënemaatregelen.

Op dit moment verricht het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in opdracht van de inspectie een onderzoek naar de risico’s van de rimpelvullers. Dat zal naar verwachting nog deze zomer klaar zijn. Omdat al regelmatig ongerstelbare schade is opgetreden, heeft de inspectie besloten een waarschuwing uit te doen.

Bron: gezonderworden.nl

Lees ook:Rimpelvullers worden aangepakt
Lees ook:RIVM: geen verbod op rimpelvullers voor cosmetisch gebruik
Lees ook:‘Weg met die rimpelvullers’
Lees ook:Politiek wordt eindelijk wakker en roept om verbod rimpelvullers
Lees ook:Opnieuw roep om Europese zwarte lijst voor artsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>