Parkinson Centrum in UMC St Radboud

UMC St Radboud krijgt als eerste ziekenhuis van Nederland een eigen Parkinson Centrum. Volgens het UMC is het Parkinson Centrum om verschillende redenen uniek. Behalve dat het het eerste is van Nederland, is het bijzonder dat er een vorm van ketenzorg wordt georganiseerd die én gericht is op wetenschappelijk onderzoek maar ook op verbetering van de kwaliteit van leven van chronisch zieke patiënten en hun familie.

Onder de circa dertig medewerkers zitten medisch specialisten uit verschillende disciplines, onder andere een geriater, seksuoloog, neurologen, fysiotherapeut en gespecialiseerde verpleegkundigen.

In het UMC zelf komt het zogenoemde ParC Dagcentrum waar behandeladvies wordt gegeven. Het ParkNetteam biedt en regelt zorg op maximaal een kwartier van de woonplaats van de patiënt en het ParkinsonWeb organiseert een goede communicatie tussen zorgverleners, huisartsen en patiënten. Het Parkinson Centrum werkt nauw samen met perifere ziekenhuizen als het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en het Rijnstate in Arnhem en revalidatiekliniek Groot Klimmendaal.

Parkinson is op Alzheimer na de meest voorkomende ziekte bij ouderen. Nu telt Nederland naar schatting 50.000 Parkinson-patiënten, in 2010 zal dat zijn opgelopen naar 80.000.

Bron: gezonderworden.nl

Lees ook:Nieuw stripboek legt ziekte van PARKINSON uit
Lees ook:‘Huisarts moet beter bereikbaar zijn’
Lees ook:Vriendelijke dokter belangrijker dan korte wachttijd
Lees ook:Veel hartpatiënten in ziekenhuis gekwetst
Lees ook:Veel mensen gekwetst door artsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>