Advies om kans op zwangerschap te vergroten


Wie een ivf-behandeling krijgt in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, moet voortaan ook zelf aan de slag om de kans op een zwangerschap te vergroten. Het ziekenhuis begint met een spreekuur 'gezond zwanger worden'. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis laten weten.

In dit spreekuur krijgen toekomstige ouders advies krijgen over hun gezondheid. De kans op een zwangerschap is groter als mannen en vrouwen niet roken, drinken en geen last hebben van overgewicht. Ook is het van belang dat de toekomstige ouders gezond eten en dat de moeder juist gebruik maakt van foliumzuur.

Het is al enige tijd duidelijk dat het leefpatroon van mensen invloed heeft op de zwangerschap en de gezondheid van een pasgeboren kindje. De beroepsvereniging van verloskundigen, KNOV, geeft daarom advies aan mensen die al zwanger zijn om aangeboren afwijkingen te voorkomen en om babysterfte terug te dringen.

Mensen die zwanger willen worden zijn niet altijd op de hoogte van de gezondheidstips, constateerde het UMC Utrecht. ,,Echtparen hebben veelal geen idee dat zij zelf veel kunnen doen. Samen met hen brengen we de nadelige effecten van hun levensstijl in kaart om vervolgens een begeleidingstraject op maat aan te bieden'', zegt de woordvoerster.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Eerst naar de dokter bij kinderwens
Lees ook:Baanbrekend: thuis naar je baby kijken met een babyscanner
Lees ook:Risico vroeggeboorte door tandvleesontsteking
Lees ook:Foliumzuur verkleint kans op gedragsproblemen kind
Lees ook:Vrouw met kinderwens negeert gezondheidsadviezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>