Anticonceptiepil in 2009 weer deels vergoed

Zoals je al op mijn blog hebt kunnen lezen, zit de anticonceptiepil komend jaar weer in het basispakket van de ziektekostenverzekering. En dus valt ie ook onder het eigen risico van 150 euro. Dat duurt waarschijnlijk echter maar één jaar…

Verschillende partijen in de Tweede Kamer hebben bij minister Klink geklaagd over het feit dat vrouwen volgend jaar de pil – die circa 80 euro per jaar kost – uit eigen zak moeten betalen.

Minister Klink heeft nu toegezegd dat hij gaat kijken of hij ons vanaf 2009 tegemoet kan komen.

De anticonceptiepil helemaal buiten het eigen risico houden, vindt de minister geen goed idee. Het eigen risico dient immers om burgers te stimuleren terughoudend te zijn met hun zorguitgaven.

Maar hij ziet wel een mogelijkheid om vanaf 2009 slechts een percentage van de pil te laten meetellen voor het eigen risico. Hoeveel pilgebruiksters dan kwijt zijn, is nog niet bekend.

Zie ook: Anticonceptiepil hamsteren!

Lees ook:Eigen bijdrage psychiater voorlopig van de baan
Lees ook:Anticonceptiepil mogelijk uit het basispakket
Lees ook:Eigen risico in de zorg stijgt licht in 2011
Lees ook:Geen eigen bijdrage voor logopedist en diëtist
Lees ook:Anticonceptiepil hamsteren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>