Anticonceptiepil hamsteren!

Slik je de anticonceptiepil, dan kan het verstandig zijn om vóór het einde van het jaar nog even de pil te gaan hamsteren. Volgend jaar betaal je hem namelijk zelf!

Laat de zorgverzekeraars het maar niet horen! Die houden namelijk angstvallig stil wat de gevolgen zijn van het opnemen van anticonceptiemiddelen in het basispakket van de zorgverzekering.

Zoals ik enkele maanden geleden al meldde, is het gewoon een sigaar uit eigen doos die je krijgt. Je hebt namelijk per 1 januari een eigen risico van 150 euro voor kosten die in het basispakket zitten (met uitzondering van huisartskosten en kraamzorg).

Geneesmiddelen die in het basispakket zitten, zoals de pil, moet je dus tot een bedrag van 150 euro zelf betalen. Nu wordt de pil meestal vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Vanaf komend jaar zul je de kosten – die tot zo'n 95 euro per jaar kunnen oplopen – zelf moeten betalen zolang je het eigen risico van 150 nog niet hebt overschreden.

Zorgverzekeraars zitten daar natuurlijk niet op te wachten, want die draaien dan voor de kosten op. Overigens is dat natuurlijk maar eenmalig, want vanaf 2008 gaat dus het eigen risico van start. Dus zo groot zal dat verlies ook weer niet zijn.

Dus dames, nog snel even langs de apotheek om de pil in te slaan?

Lees ook:Anticonceptiepil in 2009 weer deels vergoed
Lees ook:Eigen risico in de zorg vooraf betalen
Lees ook:Eigen risico kan oplopen tot 600 euro
Lees ook:Gratis stoppen met roken bij ONVZ
Lees ook:Minister Schippers: zorgpremie 20 euro duurder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>