Farmaceuten vertragen komst nieuwe medicijnen

Farmaceutische bedrijven proberen op allerlei manieren de komst van nieuwe, goedkopere medicijnen te vertragen. Dit kost inwoners van de EU miljarden euro’s.

Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) heeft onderzoek gedaan naar de handel en wandel van geneesmiddelenbedrijven en komt tot de conclusie dat zij diverse tactieken hanteren om te voorkomen dat goedkope, merkloze medicijnen tot de geneesmiddelenmarkt toegelaten worden.

De farmaceuten zijn bang dat dit ten koste gaat van de verkoop van hun dure merkmedicijnen. Het gaat immers om medicijnen met dezelfde werkzaamheid, alleen met een andere naam en een ander prijskaartje.

In de periode 2000 tot 2007 zou in 17 lidstaten een bedrag van in totaal 3 miljard euro bespaard zijn als merkloze geneesmiddelen meteen tot de markt waren toegelaten, blijkt uit een steekproef van Kroes en consorten.

Kroes zal de uitkomsten van het rapport met de sector bespreken.

Bron: Trouw.nl


Lees ook:Neelie Kroes neemt farmaceutische sector onder de loep
Lees ook:Run op medicijnen bij de apotheek
Lees ook:Goedkoop medicijn het beste bij schizofrenie
Lees ook:Ook vandaag: Dure medicijnen in de ban
Lees ook:Inspectie waarschuwt voor online medicijnverkoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>