Verplegers mogen winnend staatslot niet houden

De vreugde op de afdeling neurologie van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) – toen bleek dat op het staatslot dat ze van een patiënt had gekregen een forse prijs was gevallen -  was van korte duur. De verpleegkundigen mogen het bedrag van 25.000 euro namelijk niet zelf houden.

De afdeling kreeg het Oudejaarslot van een patiënt die hen op die manier wilde bedanken voor alle goede zorgen. Is weer eens wat anders dan een doos bonbons, dacht hij. En dat bleek zeker het geval.

Eerlijk gezegd dacht ik in eerste instantie ook dat het de bedoeling was dat het geld naar de afdeling zelf ging en niet dat het verdeeld zou worden onder de 120 personeelsleden.

Maar dat bleek in eerste instantie dus wel het plan. De beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) gooide echter roet in het eten. Want het aannemen van geld is in strijd met de nationale beroepscode! Geld aannemen – zelfs in de vorm van een lot – zou de indruk kunnen wekken dat verpleegkundigen te koop zijn.

Het ziekenhuis heeft het advies gekregen om een andere bestemming te zoeken voor de prijs, bijvoorbeeld een die de zorg ten goede komt.

Bron: Elsevier.nl

Lees ook:Ziekenhuis krijgt winnend staatslot van patiënt
Lees ook:Roken wordt nog duurder
Lees ook:Sneller kanker ontdekken met technopil
Lees ook:Verpleegkundigen: gigantische verspilling in zorg
Lees ook:‘Macht geneesmiddelenindustrie moet ingeperkt’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>