Nieuwste diabetesmedicijn wordt opgenomen in basispakket

Het nieuwste medicijn voor de behandeling van type 2 diabetes, Byetta, wordt vanaf 1 mei volledig vergoed in de basisverzekering. Dat heeft fabrikant Lilly Nederland bekend gemaakt tijdens de “Internistendagen 2009” van de Nederlandse Internisten Vereeniging (NIV).

Voorwaarden voor vergoeding zijn dat er sprake is van een fors overgewicht bij de type 2 diabetespatiënten, een zogenaamde BMI (Body Mass Index) vanaf 35 en dat de bloedsuiker onvoldoende met medicijnen onder controle gehouden kan worden.

Dr. Michaëla Diamant, directeur Diabetes Centrum VUMC te Amsterdam is blij met de vergoeding voor het middel. ‘Dit is goed nieuws voor de zwaardere type 2 diabetespatiënten, die er steeds meer in Nederland zijn, hoewel we natuurlijk graag hadden gezien dat meer patiënten hiervan hadden kunnen profiteren vanwege een ruimhartiger vergoedingsbeleid.’

Byetta verbetert de bloedsuikerspiegels en draagt mogelijk bij aan een vermindering van het aantal complicaties die kenmerkend zijn voor type 2 diabetes. Ook zorgt het medicijn voor een gevoel van verzadiging, dat patiënten helpt af te vallen.

Bron: Lilly Nederland

Lees ook:Proces om vergoeding ADHD-medicijn uitgesteld
Lees ook:Nieuw medicijn helpt diabetespatiënt met afvallen
Lees ook:Slanke diabetespatiënt heeft dubbel pech
Lees ook:Diabetesmedicijn Avandia van de markt gehaald
Lees ook:Antivetpil goedgekeurd, maar nog niet verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>