Zwemverboden wegens besmette meren en plassen

We hebben een lang weekend met heerlijk weer voor de boeg. Maar dat betekent niet dat je zomaar overal een frisse duik kunt nemen. In Noord- en Zuid-Holland is in diverse meren en plassen een zwemverbod ingesteld omdat er blauwalg en ziekteverwekkende bacteriën, zoals e-coli, zijn aangetroffen.

In de Krammer bij Oude Tonge is de e-coli bacterie gevonden, meldt De Telegraaf. Het negatieve zwemadvies voor de Grevelingen bij Herkingen en Plas Slingeland bij Goudriaan komt door I-enterococcen. Beide bacteriën kunnen gezondheidsklachten veroorzaken zoals maag- en darmklachten, hoofdpijn, koorts en oorontsteking.

Ook het zwemstrandje aan de Julianalaan op Kaageiland kun je maar beter mijden omdat ook daar de e-coli bacterie is aangetroffen. De provincie Flevoland waarschuwt dat het zwemwater bij het strand van Almere  slecht van kwaliteit is.

Wie toch in de besmette plassen zwemt, kan hoofdpijn en maag- en darmklachten krijgen. Blauwalg is herkenbaar als een groenblauwe olieachtige laag op het water. Meestal ontwikkelt blauwalg zich pas later, in de zomer.

Voor actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit kun je terecht op Teletekst pagina 725 of op de website zwemwater.nl

Lees ook:‘Zwem alleen in aangewezen zwemwaters’
Lees ook:Safe zwemmen met Zwemwater App
Lees ook:Tandenborstels zijn vaak smerig
Lees ook:Is blauwalg de zonnebrand van de toekomst?
Lees ook:Eén op de zes mobieltjes bevat sporen van poep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>