Jomanda niet schuldig aan dood Sylvia Millecam

Medium Jomanda is weer een vrij vrouw. De rechtbank in Amsterdam heeft haar vrijgesproken van medeverantwoordelijkheid aan de dood van actrice Sylvia Millecam. Volgens de rechtbank heeft Jomanda, die tegenwoordig in Canada woont, het idee dat bij Sylvia Millecam leefde dat ze geen kanker had, ondersteund maar niet veroorzaakt.

Millecam overleed in augustus 2001 aan de gevolgen van borstkanker. Hoewel zij op het moment dat ze een knobbeltje in haar borst ontdekt in 1999 nog een grote kans op genezing had, weigerde ze keer op keer elke vorm van reguliere behandeling.

Wel liet zij zich behandelen en begeleiden door ‘genezend’  medium Jomanda en 2 alternatieve artsen, Jos K. en René B.

Millecam ging de laatste weken van haar leven gebukt onder helse pijnen als gevolg van een uitwendige tumor van zo’n 10 bij 15 centimeter groot. Zelfs de oncoloog die haar onder ogen kreeg, zei dat hij nog nooit zoiets had gezien.

De familie van de actrice liet eerder al weten tegen vervolging van Jomanda te zijn. Zij benadrukten dat Millecam doelbewust haar eigen keuzes heeft gemaakt en dat ze met geen mogelijkheid het ziekenhuis in te krijgen was.

De rechtbank bevestigde gisteren deze visie, maar stelt wel strengere tegen de 2 alternatieve artsen die Millecam tijdens haar ziekte begeleidden, juist vanwege het feit dat zij arts zijn. De rechter achtte het tweetal schuldig aan het benadelen van de gezondheid van Millecam met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

De artsen kregen echter geen straf opgelegd, af omdat de zaak jaren heeft geduurd en beide mannen door alle media-aandacht al genoeg zijn gestraft. Ook zijn ze al veroordeeld door het medisch tuchtcollege.

Het Openbaar ministerie had eerder tegen Jomanda een ‘beroepsverbod’ geëist van 2 jaar, plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden. Het beroepsverbod hield in dat Jomanda 2 jaar lang geen healings mocht houden.

Tegen de alternatieve artsen was ook een beroepsverbod van 2 jaar geëist, plus voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk 8 en 4 maanden.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Jomanda niet schuldig aan dood Sylvia Millecam
Lees ook:Moet Jomanda tijdelijk aan de kant?
Lees ook:Jomanda toch vervolgd voor dood Sylvia Millecam
Lees ook:Jomanda alsnog voor de rechter voor dood Millecam
Lees ook:Affaire Jomanda brengt toch nog iets goeds

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jomanda niet schuldig aan dood Sylvia Millecam

  1. Annemarie de Koning

    We are all together now…… Ik ben eigenlijk ook een soort Jomanda, maar dan zonder blauw gewaad.

      /   Reply  / 
  2. paragnostwillem

    voor mij heeft hier de rechter de kans laten liggen voor een gezonde samenwerking tussen alternatief en regulier dus is de mens opnieuw het slachtoffer

      /   Reply  / 
  3. babawa

    vraag je eerst af, wat is alternatief en wat is regulier, als je goed voelt, kijkt, als waarnemer aanwezig bent, zul je zien dat er maar 1 moment is van werkelijke waarneming, dit is het NU.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>