Jomanda niet schuldig aan dood Sylvia Millecam

Medium Jomanda is in hoger beroep vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van actrice Sylvia Millecam. Zou er dan na 9 jaar eindelijk een eind komen aan deze langslepende rechtszaak?

Millecam overleed in 2001 aan borstkanker. Zij weigerde destijds door reguliere artsen behandeld te worden. Jomanda werd er samen met twee alternatieve artsen van beschuldigd dat zij Millecam opzettelijk uit het reguliere circuit hadden weggehouden.

Volgens het gerechtshof in Amsterdam kan dat in het geval van Jomanda echter niet bewezen worden. De twee alternatieve artsen waartoe Millecam zich had gewend, zijn in hoger beroep wel veroordeeld tot 6 en 3 weken voorwaardelijke celstraf.

Hun handelen leidde volgens de rechter tot tot het uitstellen van een adequate behandeling met de dood tot gevolg. Zij stelden dat Millecam een bacteriële infectie had en geen kanker.

Eerder werden zij door de rechter ook al schuldig verklaard, maar kregen ze geen straf omdat ze door alle media-aandacht al voldoende gestrafd zouden zijn. Het gerechtshof dacht daar dus anders over. Ook het medisch tuchtcollege heeft hen eerder al op de vingers getikt.

Bron: AD

Lees ook:Jomanda toch vervolgd voor dood Sylvia Millecam
Lees ook:Jomanda niet schuldig aan dood Sylvia Millecam
Lees ook:Jomanda alsnog voor de rechter voor dood Millecam
Lees ook:Moet Jomanda tijdelijk aan de kant?
Lees ook:Affaire Jomanda brengt toch nog iets goeds

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>