80% van de Nederlanders wil griepvaccin

Ruim 4 op de 10 Nederlanders (42%) wil zich zeker laten inenten tegen de Mexicaanse griep. 35% denkt dat waarschijnlijk te gaan doen. Dat blijkt uit een enquête van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws.

Over het algemeen maken Nederlanders zich weinig zorgen over de griep. Slechts 2 op de 10 Nederlanders zeggen bang te zijn dat ze zelf de Mexicaanse griep krijgen.

Opvallend is dat hoe meer mensen weten over de Mexicaanse griep, hoe ongeruster ze zijn. Van de mensen die zeggen goed op de hoogte te zijn, maakt 41% zich ‘enigszins tot zeer grote zorgen’. Van de mensen die slecht op de hoogte zeggen te zijn, maakt slechts een kwart (27%) zich zorgen.

De resultaten komen redelijk overeen met met de uitslagen van de Gezondheid.blogpoll. Van de 360 mensen die de poll tot nu toe hebben ingevuld, zegt 56% zich te laten inenten, 16% twijfelt nog.

Lees ook:Brits zorgpersoneel ziet inenting tegen Mexicaanse griep helemaal niet zitten
Lees ook:Verpleegkundigen laten zich heus wel prikken
Lees ook:Run verwacht op vaccinatie Mexicaanse griep
Lees ook:Meerderheid verpleegkundigen wil geen prik tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Geen angst voor Mexicaanse griep

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “80% van de Nederlanders wil griepvaccin

  1. Vanderplancke Hubert

    Désirée L. Röver waarschuwt ons voor de komende “Mexicaanse griep” vaccinaties, die in vele gevallen dodelijk kunnen zijn. Zij wijst ons er op dat de “Mexicaanse griep”— een evolutionair onmogelijke, dus in het laboratorium gemanipuleerde entiteit is, die bestaat uit virale elementen afkomstig van drie continenten en vier verschillende vogel-, varkens- en menselijke griepstammen. Het vaccin
    1) schakelt het immuunsysteem uit;
    2) Introduceert virussen in iedere cel van het lichaam;
    3) Zet het immuunsysteem aan op volle kracht: de cytokinenstrom – de opgeroepen afweercellen – vallen de eigen lichaamsweefsels aan, en de patiënt verdrinkt in zijn eigen bloed: net als in 1918 met de Spaanse griep… Dit ziet er uit als een ongeëvenaarde volkerenmoord.

      /   Reply  / 
    1. gizje

      dan wil ik absoluut deze prik niet .dat is idd volkeren moord ,sjonge ze maken het alleen maar erger .

        /   Reply  / 
  2. gizje

    waneer krijgt de bevolking de prik.
    want vind dat het erg lang duurt,ben bang dat het dan voor veel mensen te laat zal zijn.

      /   Reply  / 
  3. peter

    Niet laten inenten met een vaccin waar de gevolgen, bijeffecten nog niet eens bekent zijn, al dan niet getest zijn, [NIET DOEN],blijft de vraag; waarom voor dit”" griepje”"deze massale inenting?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>