Eenzaamheid is besmettelijk


Eenzaamheid kan zich als een verkoudheidsvirus verspreiden onder groepen mensen. Dat beweren wetenschappers van de Universiteit van Chicago, Californië-San Diego en Harvard.

Eenzame mensen hebben de neiging om hun gevoelens te delen met mensen om hen heen. Die vrienden en bekenden trekken zich vervolgens steeds meer terug, omdat ze niet graag omgaan met eenzame mensen.

Daardoor worden ze zelf echter ook steeds eenzamer. Eenzame mensen komen zo terecht in een neerwaartse spiraal en hebben steeds meer moeite om uit die situatie te komen.

De wetenschappers komen tot hun theorie na bestudering van de Framingham Heart Study waarvoor al meer dan 60 jaar allerlei gezondheidsgegevens van duizenden mensen uit het plaatsje Framingham worden verzameld.

Omdat eenzaamheid wordt geassocieerd met verschillende mentale en geestelijke aandoeningen die de levensduur kunnen verkorten, pleiten de onderzoekers ervoor dat eenzaamheid sneller wordt herkend en bestreden, zodat eenzame mensen niet verder afglijden en andere mensen ‘besmetten’.

Bron:  Eurekalert

Lees ook:Eenzaamheid slecht voor de gezondheid
Lees ook:Eenzame mensen leven korter
Lees ook:Stoppen met roken is besmettelijk
Lees ook:Eenzaamheid kan bloeddruk verhogen
Lees ook:Voel je je eenzaam? Dit boek kan je helpen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eenzaamheid is besmettelijk

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Kan ik me hiervoor tegen laten inenten?

      /   Reply  / 
    1. veronica

      iemand die zichzelf Dhr. noemt..is niet goed opgevoed, vervolgens schrijft hij ook nog een stompzinnige reactie, oh wat triest. Dan ben ik liever eenzaam!! in ieder geval niet van zulke types om me heen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>