Internet is geen betrouwbare dokter

Wie zijn medisch probleem in Google intikt, heeft weinig kans om een goed advies te krijgen. Dat concluderen Britse wetenschappers.

De onderzoekers van de Nottingham University Hospitals raadpleegden de zoekmachine voor 5 veelvoorkomende zoekwoorden op het gebied van gezondheid, waaronder autisme en borstvoeding.

Slechts 200 van de 500 sites boden de juiste informatie. Alleen de door de overheid gerunde websites waren volledig betrouwbaar, aldus de onderzoekers. Nieuwssites gaven in 55% van de gevallen juiste informatie.

Veel artsen maken zich zorgen over de enorme hoeveelheid, vaak onbetrouwbare informatie, die er op internet te vinden is.

Zij worden in hun praktijk steeds vaker geconfronteerd met mensen die voor een second opinion op internet gaan zoeken.

‘Artsen moeten er continu naar streven om de belangrijkste bron van informatie voor hun patiënten te zijn, maar we moeten ons ook realiseren dat de meesten ook het internet zullen blijven raadplegen om informatie te vergaren’, schrijven de onderzoekers in het Archives of Disease in Childhood reports.

Bron: BBC

Lees ook:Pas op voor ‘dokter Google’ !
Lees ook:Vind de juiste (huis)arts!
Lees ook:Steeds meer patiënten zoeken diagnose zelf op internet
Lees ook:Internet populair bij stellen zelfdiagnose
Lees ook:Chronisch zieken weinig op internet

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Internet is geen betrouwbare dokter

  1. Pingback: Keurmerk ZegelGezond van start met 9 deelnemers | INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>