Elk ziekenhuis een spoedpost

Elk ziekenhuis krijgt binnenkort een spoedpost waar mensen met acute medische klachten terecht kunnen. Een huisarts beslist er ter plekke of hij de klacht zelf kan behandelen of dat verwijzing naar de spoedeisende hulp noodzakelijk is. Dat hebben de ziekenhuizen en de huisartsenposten afgesproken.

Doel is het aantal zelfverwijzers terug te dringen. Dat zijn mensen die niet eerst de huisarts bellen, maar op eigen houtje naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis rijden. Vaak onnodig. Veel klachten zijn namelijk helemaal niet zo acuut al de patiënt zelf denkt en zijn heel goed door de huisarts te behandelen.

En dat is veel goedkoper. Een pleister geplakt door een huisarts is al snel 10 keer goedkoper dan een pleister in het ziekenhuis. Raar, maar waar!

De spoedpost moet niet alleen geld besparen, ook voor de patiënt wordt het allemaal een stuk duidelijker. Die hoeft zich namelijk niet meer af te vragen of zijn situatie acuut genoeg is voor de spoedeisende hulp of niet. Straks is er nog maar 1 loket voor alle onbenullige én urgente medische problemen: de spoedpost.

Bron: Trouw

Lees ook:Betalen voor spoedeisende hulp schrikt af
Lees ook:Spoedeisende hulp komt vaak erg laat
Lees ook:Geen eigen bijdrage spoedeisende hulp
Lees ook:Klink wil bezuinigen op eerste hulp
Lees ook:Mager zesje voor spoedeisende hulp in ziekenhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>