CZ mag alsnog lijst publiceren

Zorgverzekeraar CZ mag vanaf 15 oktober alsnog een lijst publiceren met de prestaties van ziekenhuizen op het gebied van borstkanker. Dat heeft de rechtbank in Breda vandaag bepaald.

Op de lijst staan onder meer de 6 ziekenhuizen met wie CZ vanaf 2011 niet langer samenwerkt omdat de borstkankerzorg er in de ogen van de zorgverzekeraar ondermaats is.

De Vereniging van Samenwerkende Ziekenhuizen (VSN) spande vorige week een kort geding aan om publicatie tegen te houden. En met succes. De rechter vond dat de ziekenhuizen op de lijst eerst de gelegenheid moesten krijgen om op de onderzoeksresultaten te reageren.

Nu mag de lijst dus alsnog naar buiten, maar de zorgverzekeraar moet wel zijn toon een beetje matigen. Zo mag het in de lijst niet langer spreken van ‘matige’ en ‘slechte’ ziekenhuizen, maar van ziekenhuizen waar de zorg ‘(nog) niet optimaal’ en ‘niet goed genoeg’ zijn.

CZ benadrukt op zijn website dat er in 6 ziekenhuizen die door de verzekeraar op de zwarte lijst zijn gezet, geen sprake is van onverantwoorde zorg. ‘Al deze ziekenhuizen bieden borstkankerzorg die voldoet aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. CZ legt als inkoper van zorg de lat ten behoeve van haar verzekerden echter hoger.’

Bron: CZ

Lees ook:CZ past lijst met ziekenhuizen aan
Lees ook:AMC niet langer op zwarte lijst CZ
Lees ook:Veel verschuivingen in zwarte lijst CZ
Lees ook:Ziekenhuis Hoogeveen eist schadevergoeding CZ
Lees ook:AMC verbaasd over zwarte lijst CZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>