Veel verschuivingen in zwarte lijst CZ


De zwarte lijst van zorgverzekeraar CZ op het gebied van borstkankerzorg laat flink wat veranderingen zien vergeleken met een jaar geleden.

De vier categorieën waarin CZ de ziekenhuizen verdeelt zijn: ziekenhuizen waar de borstkankerzorg het best is, waar de zorg goed is, beter kan, of onder de maat is.

Tien ziekenhuizen leveren volgens CZ de beste zorg. Vorig jaar waren het er nog 9. De lijst is vrijwel gelijk aan die van 2011. Nieuw zijn het Antonius Ziekenhuis in Sneek, het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Zorgsaam Zeeuws-Vlaanderen.

Het Diakonessen Ziekenhuis in Utrecht/Zeist moest zijn titel afgeven en staat nu in de categorie ‘goed’. Het Haven Ziekenhuis in Rotterdam zakte zelfs af naar de groep die ‘beter kunnen’.

Het aantal ziekenhuizen in de categorieën ‘goed’ en ‘kan beter’ is in omvang vrijwel gelijk gebleven, maar aardig wat instellingen zijn verschoven van de ene naar de andere groep.

Tot de ziekenhuizen die volgens CZ ondermaats presteren en daarom in 2012 geen contract meer krijgen voor borstkankerzorg behoren het AMC in Amsterdam, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel en Sionsberg in Dokkum. De laatste stond vorig jaar ook al onderaan.

Ook het Zuiderzee ziekenhuis in Emmeloord en Lelystad scoren volgens CZ onvoldoende. Opvallend is echter dat het ziekenhuis op zijn website trots vermeld dat het onlangs door de Borstkankervereniging Nederland is gefeliciteerd, omdat beide instellingen voldoen aan de  Basiseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg…

Het Geminiziekenhuis in Den Helder en Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen wisten de onderste regionen te ontworstelen en staan dit jaar in de categorie ‘kan beter’. Het Maasziekenhuis in Boxmeer, dit vorig jaar ook geen contract meer kreeg, staat niet langer in de lijst.

Op de zwarte lijst van CZ kun je alle ziekenhuizen terugvinden.

 

Lees ook:AMC verbaasd over zwarte lijst CZ
Lees ook:AMC niet langer op zwarte lijst CZ
Lees ook:CZ wacht opnieuw rechtszaak om zwarte lijst
Lees ook:CZ past lijst met ziekenhuizen aan
Lees ook:Hoger beroep om borstkankerlijst CZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>