AMC niet langer op zwarte lijst CZ

Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC) wordt van de zwarte lijst voor borstkankerzorg van CZ gehaald. De zorgverzekeraar beoordeelt het ziekenhuis vanaf januari gezamenlijk met het Flevoziekenhuis in Almere en krijgen samen het predicaat ‘goed’. Dat meldt het Amsterdamse ziekenhuis op zijn website. CZ heeft de lijst voor borstkankerzorg echter nog niet aangepast.

CZ bracht begin oktober de nieuwe lijst voor borstkankerzorg uit. Vijf ziekenhuizen belandden onderaan, wat betekent dat zij voor 2012 geen contract voor de zorg van borstkanker kunnen afsluiten met de Tilburgse zorgverzekeraar.

Het AMC was erg verbaasd over die nominatie en was ervan overtuigd aan alle eisen voor verantwoorde zorg te voldoen. Het aantal borstkankeroperaties in het Amsterdamse ziekenhuis ligt weliswaar onder de norm van CZ(minimaal  70 ingrepen per jaar), maar dat komt doordat het samenwerkt met het Flevoziekenhuis in Almere.

Het AMC ziet de patiënten, maar voor reguliere operaties worden ze geopereerd in Almere. Complexe operaties worden wel in Amsterdam uitgevoerd.

CZ heeft nu besloten beide ziekenhuizen vanaf 1 januari als één centrum op de lijst te zetten. Dan vallen de ziekenhuizen in de categorie ‘goed’. De informatie op de website van CZ moet echter nog aangepast worden….

Bron: AMC

 

Lees ook:AMC verbaasd over zwarte lijst CZ
Lees ook:CZ past lijst met ziekenhuizen aan
Lees ook:CZ mag alsnog lijst publiceren
Lees ook:Veel verschuivingen in zwarte lijst CZ
Lees ook:Hoger beroep om borstkankerlijst CZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>