Consument durft niet van zorgverzekeraar te veranderen

Consumenten blijven het eng vinden om van zorgverzekeraar te veranderen. Al jaren ligt het percentage Nederlanders dat per 1 januari overstapt naar een andere zorgverzekeraar lager dan 5%. Dit jaar lijkt het niet anders te worden, ook al stijgen de premies opnieuw fors.

Uit recent onderzoek van TNS NIPO in opdracht van vergelijkingssite Independer.nl blijkt dat op dit moment slechts 4,6% van de verzekerden overweegt om van zorgverzekeraar te veranderen. Dat zijn 760.000 mensen.

Het nieuwe zorgstelsel werd 5 jaar geleden ingevoerd om de marktwerking in de zorg te stimuleren. Maar daar is tot nu toe weinig van terecht gekomen. Alleen op 1 januari 2006 stapte 1 op de 5 verzekerden over.

Daarna verloor de consument zijn belangstelling voor overstappen, ook zijn daar al zijn daar jaarlijks tientallen tot honderden euro’s mee te besparen. Consumenten denken vaak dat de zorgverzekeringen inhoudelijk nauwelijks van elkaar verschillen. Maar dat is niet zo.

Ook leeft het idee dat zorgverzekeringen vergelijken een lastige klus is, maar ook dat valt reuze mee. Op internet zijn verschillende betrouwbare vergelijkingssites te vinden die de consument helpen bij het vinden van een passende zorgverzekering, waaronder die van de Consumentenbond, Kies Beter en Independer.

Bron: Independer.nl

Lees ook:Meer Nederlanders willen van zorgverzekeraar veranderen
Lees ook:Gros van Nederlanders blijft zorgverzekeraar trouw
Lees ook:Premie aanvullende zorgverzekering stijgt fors
Lees ook:‘Vergoeding van ziektekostenverzekeraar is te laag’
Lees ook:Switchen van zorgverzekering steeds makkelijker

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Consument durft niet van zorgverzekeraar te veranderen

  1. ed dorenbos

    Wat ik niet wil snappen is dat de VVD en D66 de grote voortrekkers waren en zijn voor het privatiseren van onder andere de zorgverzekeraars. Het zou voor de burgers veel beter en vooral goedkoper zijn. Nou, dat is gebleken. De prijzen vliegen de pan uit.
    En nu is het zo vanzelfsprekend dat het allemaal zo veel duurder wordt. Is dat wel zo. Waarom praten onze politici enkel en alleen over het hoofd bieden aan het duurder worden. En niet eens over het goedkoper kunnen maken. Waarom zijn in ons land,in vergelijking met het buitenland, de medicijnen en de hulpmiddelen zo extreem duur. En is het niet erg vreemd dat de zorgverzekeraar uitmaakt welke behandeling en/of medicijn wordt voorgeschreven??? Enfin over het gehele financiële vlak zingen ze hetzelfde liedje. Ik denk dat we, Europa, gewoon failliet zijn en niet meer weten hoe we ons hoofd boven water kunnen houden. Of durven onze politici niet het voortouw te nemen om eens het mes te zetten in al die hoge top inkomens, winstuitkeringen, bonussen, gratificaties, extreme prijzen. Bang dat onze DURE mensen naar het buitenland gaan. Nou laat ze gaan, want ze zitten daar heus niet te springen om die Hollandse eigendunk. En wij Nederlanders, ach wij zijn zo volgzaam en vinden het zo vanzelfsprekend.
    Ik wacht op weer zo’n populistische partij als de PVV, maar dan één die maling heeft aan Brussel en dit weet aan te pakken. Je hoeft heus geen econoom te zijn om ons huishoudboekje weer leefbaar te maken. Durven en doen!!! Waar blijven die Nederlanders die zich nu eindelijk eens gaan verzetten. Nou ja, ik zal het wel verkeerd zien. Maar we zijn en gaan er niet op vooruit.

    ed dorenbos

      /   Reply  / 
    1. Amber

      Dankzij het preferentiebeleid wat inhoudt dat de zorgverzekeraar alleen nog het goedkoopste merk van veel voorgeschreven medicijnen vergoedt, zijn de uitgaven aan geneesmiddelen de afgelopen jaren fors gedaald! Die maatregel heeft dus zeker effect gehad. Zo gek is het dus niet dat de verzekeraars de kosten van de zorg in de gaten houden.

        /   Reply  / 
      1. ed dorenbos

        Ja, klinkt erg leuk. Maar blijft het onbegrijpelijk waar nu nog die grote prijsverschillen zitten. Of ik Plavix geleverd krijg die uit Masedomie komt , daar hangt hier een extreem hoog prijskaartje aan.
        Steunkousen die in Spanje €12,50 kosten, kosten hier in Nederland nog altijd €108,00. Zo heb ik nog wel wat voorbeelden. Volhouden dat wij het hier zo goeddoen.

          /   Reply  / 
  2. Jorein Versteege

    De vrije markt economie is een leugen. Marktwerking en privatiseringen zorgen niet voor lagere prijzen of betere service.

    De neoliberale illusie is uit elkaar gespat en nu willen de hoge heren en dames van het kapitalisme, dat wij de rekening van de crisis moeten betalen. De bourgeoisie partijen ( VVD, CDA, PVV ) laten ons mooi in de steek. Ook het populisme van de PVV is een illusie. In Den Haag steunt de partij de privatisering van het openbaar vervoer. Daarom is de PVV geen linkse, maar een rechtse partij die het kapitalisme dient.

    De PvdA en GroenLinks zijn niet het alternatief. Deze salonsocialisten zijn pro kapitalistisch en durven zich niet te verzetten tegen het grote geld. Zelfs de SP heeft geen duidelijk socialistisch alternatief op de kapitalistische economie.

      /   Reply  / 
  3. c.sanders

    Een succesvolle manier om de prijs van energie leveranciers omlaag te
    krijgen wordt al enige jaren door de provincie Antwerpen toegepast.

    Ieder jaar is er een veiling de laagste prijs leverancier krijgt de
    ingeschreven klanten (honderdduizenden tegelijk). De klant zelf hoeft
    hier niet veel voor te doen (alleen inschrijven als deelnemer op het net) Dat in Nederland dit nog niet gebeurt maakt bestaande vergelijkings sites verdacht. Welke onpartijdige pakt dit aan !!!!

      /   Reply  / 
    1. ed dorenbos

      Hebben we het hier over de zorgverzekeraar????

        /   Reply  / 
  4. Drs. D.M. Keesenberg

    Ik ben zelf behandelaar, maar kan op verschillende gronden ONVZ aanraden als zorgverzekeraar.

      /   Reply  / 
  5. H.D.B. Go

    Als ik jullie vertel dat er in Duitsland mensen zéér inventief zijn en mij reeds enkele keren een e-mail gestuurd hebben om te besparen op de kosten van de ziekenfonds en bij hun een verzekering af te sluiten dan geloven jullie me zeker niet?!
    Sterker nog ik heb al een paar keer een e-mail ontvangen om een geldlening af te sluiten tegen zogenaamde gunstige voorwaarden. Ook als ik een negatief saldo heb aan het eind van de maand. Ze zijn zelfs bereid om al mijn schulden over te nemen als ik bij hun dan een lening voor de totale schuld sluit. Die denken werkelijk dat ik achterlijk ben.

      /   Reply  / 
  6. susan

    hallo allemaal het is werkelijk van de zotte dat het zo hoog word. En daarom zijn wij een hyves begonnen om ertgenin te gaan.. we proberen zovele mochelijk leden te krijgen en zullen dan met ze allen in protest gaan dus word lid. !

    zorgverhogingen.hyves

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>