Meer Nederlanders willen van zorgverzekeraar veranderen

Het aantal Nederlanders dat van plan is om per 1 januari 2013 over te stappen naar een andere zorgverzekeraar ligt iets hoger dan andere jaren. Uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van de vergelijkingssite Independer.nl blijkt dat naar verwachting 6,2% van de Nederlander van zorgverzekeraars zal veranderen.

Dat is 0,2% hoger dan het percentage consumenten dat per 1 januari 2012 een andere zorgverzekering heeft afgesloten. Vorig jaar stapten 1.000.000 consumenten over naar een andere zorgverzekeraar. Dat komt neer op 6%.

Verzekerden ontvangen uiterlijk half november hun nieuwe polis met daarbij de premie voor 2013. DSW en Stad Holland hebben hun premies al bekendgemaakt. DSW houdt de premie gelijk op €102,50. Stad  Holland verhoogt de premie met €0,50 per maand en komt daarmee op een premie van €104 per maand.  

De andere zorgverzekeraars volgen binnenkort. Consumenten hebben nog tot 1 januari de tijd om te switchen van zorgverzekeraar.

Bron: Independer.nl

Lees ook:CZ verhoogt zorgpremie met 11%
Lees ook:Zorgpremie in 2010 gemiddeld 50 euro duurder
Lees ook:Premie aanvullende zorgverzekering stijgt fors
Lees ook:Wat wordt de goedkoopste zorgverzekering van 2011?
Lees ook:Consument durft niet van zorgverzekeraar te veranderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meer Nederlanders willen van zorgverzekeraar veranderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>